HEERLIJK TAFELTENNIS BIJ COMPETITIESTART ÉN WINST

Afgelopen weekend was de officiële start van de voorjaarscompetitie tafeltennis in Zeeland en Brabant. Enkele teams van Smnash’76 hadden een week geleden al vooruit gespeeld. In De Wellevaete kwamen Heren-1 en Jongens-1 voor eigen publiek in actie. Er werd gespeeld in de nieuwe zaal. Heren-1 ontving Yerseke-1 dat wegens griep van een basisspeler geen volwaardig team op de been kon brengen. Smash’76 speelde met Anné van Dijke, Christian van ’t Hof en Merijn v.d. Klooster. De samenstelling waarin het vorige competitie met maar liefst 8-2 won van deze tegenstander. De opdracht was ook winnen, want V.d. Klooster (normaal goed voor ca. 80 %) speelt maar tweemaal aan het begin van de competitie mee. Wegens andere verplichtingen is de aanvaller daarna niet meer inzetbaar en moeten de overige spelers het  gaan doen. Behoud in deze sterke 1e klasse is dan ook het doel. Het werd een prachtige wedstrijd met zeer mooie tafeltennis. Bij elke wedstrijd was er strijd en waren er mooie rally’s. Smash’76 won uiteindelijk met 6-4. Men was daarmee niet helemaal tevreden, want tegen twee spelers moet je eigenlijk 7-3 of 8-2 winnen, aldus Van ’t Hof. Dat lukte net niet. V.d. Klooster speelde sterk en bleef ongeslagen. Van Dijke en Van ’t Hof bleven beiden in hun enkelspel op nul steken. Beiden waren wel erg dicht bij een zege. In het dubbelspel wisten Van Dijke en Van ’t Hof wel te winnen. In de 3e klasse boekte Heren-2 (gedegradeerd uit de 2e klasse) een klinkende zege op SAR-2 in Kloosterzande. Beide teams speelden met een invaller. Bij Smash’76 ontbrak Peter Bazen. Bennie van Poortvliet en invaller Peter Hendrikx bleven ongeslagen. Alleen Mathijs v.d. Graaf liet bij een 4-0 tussenstand een steekje vallen. Heren-2 is meteen koploper en krijgt zaterdag nr. 2 Effect-2 uit Terneuzen op bezoek. Heren-3 dat ook in de 3e klasse speelt maar dan in een andere poule kwam niet in actie. Zij hadden een week eerder al gespeeld. Heren-4 dat al sinds jaar en dag in de 4e klasse speelt ging vrijdag jl. op bezoek in Yerseke. Daar kende men geen leuke opening van de voorjaarscompetitie want Yerseke-4 was met 8-2 te sterk. Job Moerland deed het goed en maakte beide punten. Jacob Elenbaas en Kees van Poortvliet scoorden niet. In de 5e klasse speelde Heren-5 gelijk (5-5) in Noordhoek tegen Smash’70-2. Leen Guiljam en Adrie Aarnoudse wonnen beiden twee van de drie keer. Het dubbelspel bezorgde Smash’76 het 5e punt. Helaas kon Eldert Besseling geen potten breken. Hij keerde met lege handen huiswaarts. Bij de jeugd debuteerde Jongens-1 in de 1e klasse-junioren. Het team werd vorige competitie met overmacht kampioen in de 2e klasse. Thuis nam men het op tegen Vice Versa-1 uit Oudenbosch. En er werd gewonnen met 6-4! Hannes Besseling werd van de wedstrijd. Hij bleef ongeslagen deze middag. Petran Guiljam en Jordi v.d. Klooster wonnen elk eenmaal. Ook het dubbelspel werd gewonnen. Een mooi debuut voor hen op dit niveau. Jongens-2 speelde niet. Zij hadden ook een week ervoor al gespeeld. Jongens-3 ging op bezoek in Wijk bij Duurstede om te spelen tegen Rally-4. Nooit eerder in de clubhistorie heeft een teams van Smash’76 tegen deze club gespeeld. Smash’76 was verrast doordat er slechts een halve wedstrijd werd gespeeld, dus 5 in plaats van 10 wedstrijden. Smash’76 won met 4-1. Marc van Poortvliet speelde tweemaal en won beide partijen. Maurice van Dijke speelde eenmaal en won ook deze partij. Maurits de Witte verloor zijn enige te spelen partij, maar het dubbelspel werd wel gewonnen.

A.s. weekend is er weer een compleet competitieprogramma met diverse wedstrijden in sportzaal De Wellevaete vanaf 14 uur. Heren-1 gaat vrijdagavond a.s. op bezoek in Arnemuiden. Jongens-1 speelt zaterdagmorgen in Tilburg tegen TIOS-3.